top of page
Wie ben ik...
Elina Besuijen 

 

Mijn naam is Elina Besuijen, ik ben 30 jaar, geboren en getogen in Middelburg. Ik deel mijn leven sinds 14 jaar met mijn man Niek (31), en onze lieve hond Rudy.

Mijn grootste hobby is reizen, inmiddels al meer dan 30 verschillende landen bezocht en we hebben nog een behoorlijke bucketlist. Daarnaast hebben we een hele fijne vriendengroep om ons heen met wie we veel leuke dingen doen.  Lekker (uit) eten, weekendjes weg, op vakantie, ieder feestje vieren we samen. Ook kom ik lekker tot rust met een goed boek, ben ik gek op plantjes, ben ik begonnen met een klein moestuintje, vind ik het leuk om te experimenteren met het maken van eigen deodorant en andere huis tuin en keuken middeltjes.​

Van 2014 tot en met 2016 heb ik als hulp juffie gewerkt op de Vrije School Zeeland.  Daar heb ik voor het eerst kennis mogen maken met de antroposofie. Veel aspecten spraken me van begin af aan, het belang van spel, iedereen mag er zijn en zijn zoals hij of zei is. Alles is goed, iedereen wordt gezien en mag op zijn eigen tempo groeien en ontwikkelen.

Ik ben geen echte "hardcore antroposoof" zoals 1 van de ouders me wel eens heeft gevraagd. Maar veel onderdelen van de antroposofie voelen voor mij vertrouwd. Wat ik belangrijk vind, is de kinderen een veilig en geborgen plekje te kunnen bieden. Samen verzorgen we het huis, de tuin, de hond en natuurlijk elkaar. De grote kinderen helpen met het naar bed brengen van de kleintjes. Door het samenzijn tot fijne momenten te maken beleven we plezier aan de dag. Kinderen worden uitgenodigd mee te helpen met activiteiten zoals koken, bakken, werken in de tuin, afwassen. Zo kunnen ze alles nabootsen om zich het leven eigen te maken. 

De opvang vind plaats in ons huis, aan de rand van de stad in Middelburg. We verbouwden de garage tot gezellige opvang plek. In ons huis vind je vooral vlak speelgoed van natuurlijke materialen, wat de fantasie zoveel mogelijk prikkelt. Dekentjes van wol in zachte kleuren voor een fijn geborgen gevoel. 

We eten veelal biologisch en bewegen mee in het ritme van het jaar. Door het mee bewegen van het jaar ritme met de daarbij behorende feesten krijgt het jaar contour. We versieren de seizoenstafel, op een bescheiden manier lezen en zingen we over de jaarfeesten zodat de kleintjes hier alvast een beetje bekend en vertrouwd mee raken. 

bottom of page