top of page
Wie ben ik...
Elina Besuijen 

 

Mijn naam is Elina Besuijen, 31 jaar, geboren en getogen in Middelburg. Ik deel mijn leven sinds 15 jaar met mijn man Niek (32) en sinds  augustus 2023 zijn wij trotse ouders van dochter Lauren.

We houden enorm van reizen, en hebben samen al meer dan 30 landen bezocht. Daarnaast hebben we een hele lieve vriendengroep met wie we veel leuke dingen doen.  Lekker (uit) eten, weekendjes weg, op vakantie, ieder feestje vieren we samen. 

Van 2014 tot en met 2016 heb ik als hulpjuffie gewerkt op de Vrije School Zeeland.  Daar heb ik voor het eerst kennis mogen maken met de antroposofie. Veel aspecten spraken me van begin af aan, het belang van vrije spel, iedereen mag er zijn en zijn zoals ie is. Iedereen wordt gezien en mag op eigen tempo groeien en ontwikkelen.

Ik ben geen echte "hardcore antroposoof" zoals 1 van de ouders me wel eens heeft gevraagd. Maar veel onderdelen van de antroposofie voelen voor mij vertrouwd. Wat ik belangrijk vind, is de kinderen een veilig en geborgen plekje te kunnen bieden. Samen verzorgen we het huis, de tuin, de hond en natuurlijk elkaar. De grote kinderen helpen met het naar bed brengen van de kleintjes. Door het samenzijn tot fijne momenten te maken beleven we plezier aan de dag. Kinderen worden uitgenodigd mee te helpen met activiteiten zoals koken, bakken, werken in de tuin, afwassen. Zo kunnen ze alles nabootsen om zich het leven eigen te maken. 

De opvang vind plaats aan de rand van de stad in Middelburg. Aan ons huis grenst een gezellige opvangplek. Daar vind je vooral speelgoed van natuurlijke materialen, wat de fantasie zoveel mogelijk prikkelt. Dekentjes van wol in zachte kleuren voor een fijn geborgen gevoel. 

We eten veelal biologisch en bewegen mee in het ritme van het jaar. Door het mee bewegen van het jaar ritme met de daarbij behorende feesten krijgt het jaar contour. We versieren de seizoenstafel, op een bescheiden manier lezen en zingen we over de jaarfeesten zodat de kleintjes hier alvast een beetje bekend en vertrouwd mee raken. 

bottom of page