Wie ben ik...
Elina Besuijen 

 

Mijn naam is Elina Besuijen, ik ben 28 jaar, geboren en getogen in Middelburg. Ik deel mijn leven met mijn man Niek (29), en onze trouwe hond Rudy. In ons gezellige splitlevel huis in Klarenbeek, vind op de beneden verdieping de opvang plaats. 

Mijn grootste is reizen, dit doe ik het liefst samen met Niek, al vanaf dat we 16 jaar waren. Samen hebben we zo´n 30 verschillende landen bezocht en we hebben nog een behoorlijke bucketlist. 

Van 2014 tot en met 2016 heb ik als "hulpjuffie" gewerkt op de Vrije School Zeeland. Daar heb ik voor het eerst kennis mogen maken met de antroposofie. Veel aspecten spraken me van begins af aan, zoals kinderen zolang mogelijk onbezorgd kind laten zijn. Spelen is zo belangrijk vooral in deze tijd waarin we al zoveel moeten.

Ik ben geen echte "hardcore antroposoof" zoals 1 van de ouders me wel eens heeft gevraagd. De antroposofie is redelijk nieuw voor mij maar voelt goed en vertrouwd. Wat ik belangrijk vind, is de kinderen een veilig en geborgen plekje te kunnen bieden. Samen verzorgen we het huis, de tuin, de hond en natuurlijk elkaar. De grote kinderen helpen met het naar bed brengen van de kleintjes. Door het samenzijn tot fijne momenten te maken beleven we plezier aan de dag. Kinderen worden uitgenodigd mee te helpen met activiteiten zoals koken, bakken, werken in de tuin, afwassen. Zo kunnen ze alles nabootsen om zich het leven eigen te maken. 

In ons huis vind je vooral vlak speelgoed van natuurlijke materialen, niet teveel voorgevormd wat de fantasie zoveel mogelijk prikkelt. Dekentjes van wol in zachte kleuren voor een fijn geborgen gevoel. 

We eten veelal biologisch en bewegen mee in het ritme van het jaar. Door het mee bewegen van het jaar ritme met de daarbij behorende feesten krijgt het jaar contour. We versieren de seizoenstafel, op een bescheiden manier lezen en zingen we over de jaarfeesten zodat de kleintjes hier alvast een beetje bekend en vertrouwd mee raken. 

 

 

 

Wortelkindjes

dewortelkindjes@gmail.com

 

06 52 02 57 62 

 

 

© 2015 Elina Besuijen KvK-nummer: 64232204 LRKP nummer : 28 94 19 645

Elina in Costa Rica